Gala Group posjeduje raznovrsni strojni park koji omogućava uslugu obrade i dorade pločastih materijala na vrhunskoj opremi.

OBRADA PLOČASTIH MATERIJALA
Svakoj fazi proizvodnje posvećena je posebna pažnja kako bi na samom kraju cjelokupni proizvodni proces rezultirao kvalitetnim i funkcionalnim proizvodima.

IMA SCHELLING STROJEVI
Kompetentna visokokvalitetna rješenja u području završne obrade ploča.
Naš novi portfelj proizvoda uključuje automatizirana rješenja prilagođena zahtjevima za rezanje, transport i rukovanje, kao i skladištenje, komisioniranje i pakiranje ploča i izrezanih dijelova.

Novimat Contour KANTARICA

Konstrukcija okvira od čvrste grede visoke čvrstoće i motori optimalne snage – osnovni uvjeti koje ispunjava za izvrsnu točnost ponavljanja, visoku tehničku dostupnost i dug radni vijek.

Strojno rješenje za kantiranje vrhunske kvalitete i visoku izlaznu snagu u načinu obrade.

Sve jedinice Novimat Contour R3 imaju optimalnu snagu motora, što osigurava izvrsnu ponovljivost, visoku stopu iskorištenja i dugotrajan životni vijek. Novimat Contour omogućuje ekonomičnost i pouzdanost proizvodnog resursa za primjenu rubnog materijala debljine do 3 mm.

fh4 PILA

Automatizirana pila za rezanje ploča. Preciznost i dosljedno točno rezanje kombiniraju se s automatizacijom i optimiziranim procesima za postizanje visokog stupnja produktivnosti. Snaga od 24,5 KS (18kW) omogućuje jednostavnu obradu.

Pila za rezanje na mjeru fh4 nudi maksimalnu produktivnost i preciznost. Jedna od njezinih glavnih prednosti je brzina i fleksibilnost za obradu pojedinačnih rezova ploče kao i više ploča. Najkompaktnija varijanta IMA Schelling fh serije slijedi filozofiju čvrste konstrukcije stroja jednako strogo kao i podjela pila u veće kategorije. Robusni dizajn sprječava prirodne vibracije i povećava preciznost. Također osigurava godine pouzdanosti, vrlo dug vijek trajanja alata i minimalne troškove održavanja. Kod fh4 / fh5 AUTOMATIZACIJA mora biti napisana velikim slovima. Postavljaju se novi standardi za učinkovite ploče izrezane na veličinu za trgovinu ili industrijsku primjenu s najvećom mogućom automatizacijom u svojoj klasi. Raznolikost automatskih postavki i automatski nadzirane funkcije osiguravaju optimiziran i skladan rad sekvence.

IMA Schelling pila za dimenzioniranje ploča fh 4 / fh 5 ima jedinstveni koncept pogona “Evolution” i nudi optimalnu usklađenost snage motora i korisne visine paketa. Motor pile je fiksiran na nosač pile, tako da je ne pomiču oštricom pile, što omogućuje snažne motore s većim učinkom. Sustav za vođenje strugotine integriran je u kolica pile te omogućuje trenutačno odlaganje strugotine iz područja rezanja. To rezultira dužim vijekom trajanja lista pile.
— Dual strip alajneri
Poravnavači dvostrukih traka, jedan prije i jedan poslije linije pile – ostaje na materijalu tijekom rezanja za maksimalnu kutnu preciznost. Prilagođava se sila poravnanja automatski prema debljini materijala ili visini knjige uz pomoć pretvarača frekvencije. Čak i tanke trake ploča mogu se rezati s velikom preciznošću.
— Stroj za floataciju zraka
Izuzetno široki pokretni stolovi za plutanje zraka omogućuju optimalan rad i može se zaključati po željenom položaju. Istovremeno služi kao tampon materijala tijekom cijelog procesa rezanja.

IMA Schelling nudi individualno rukovanje i slaganje koji se mogu prilagoditi specifičnim zahtjevima kupaca. Sve od jednog izvora – od planiranja do puštanja u rad.
— Automatsko in-feed uvlačenje
S automatskim uvlačenjem podizni stol se sam podešava točno na određeni broj ploča koje treba podijeliti (za debljine ploča od 6 mm). Za rukovanje se koriste posebna potisna vretena ploče od debljine 3 mm. S posebnim držačima čak i tanke ploče s debljinom od 3 mm ili više mogu se odgurnuti od hrpe s preciznošću dio po dio.

Jednostavno i udobno rukovanje omogućuje značajno smanjenje vremena, štiti materijal i rasterećuje operativno osoblje.
— Format uređaja:
Uređaj za format IMA Schelling omogućuje rezanje materijala s površinskim prepustom oko ploče. Učvršćenja za podrezivanje potrebna za to montiraju se izravno na stezaljkama. Stezaljke dodavača automatski se pomiču na unesenu dimenziju prepusta do graničnika formata, omogućujući precizno poravnanje materijala i sigurno stezanje čak i nekoliko ploča visoko.

BIMA Px80 STROJ ZA KRUŽNO KANTIRANJE

Patentirana metoda IMA Laser Edging ili inovativna patentirana AEK jedinica za finu završnu obradu – stroj serije BIMA Px80 pruža tehnologiju uz konkurentsku prednost.

BIMA Px80 portalni stroj je troškovno učinkovito rješenje, te omogućuje fleksibilno zadovoljstvo svake potrebe kupaca, preciznost i brzinu. Više od 60 godina vrhunske IMA Schelling tehnologije s konceptima po mjeri.

— Brza izmjena alata:
Oba vretena rade na istom dijelu na jednom stolu.
Dopuštena paralelna izmjena alata.
Vrijeme izmjene alata je minimalizirano.
Velika produktivnost stroja.
— Proizvodnja:
Svako vreteno radi na stolu kao da su dva stroja u upotrebi.
Identični ili različiti dijelovi obrađuju se paralelno.
Najveća moguća produktivnost uz maksimum fleksibilnosti.
— Paralelna obrada:
Oba vretena rade na jednom stolu.
Vrijeme obrade je prepolovljeno.
Produktivnost je udvostručena.
— Korištenje više postaja:
Sve vrste obradaka u jednoj operaciji stezanja.
Visoka produktivnost s malom količinom ručnog rada.

Brzo i sigurno, ručno postavljanje zahvaljujući LED-u.
Značajno smanjenje vremena postavljanja (do 70%) i povećanje raspoloživosti stroja za razliku od konvencionalnih sustava.
Automatski prijedlog za podešavanje vakuuma s IMAWOP.
— Tablica uzoraka:
Maksimalna fleksibilnost čak i u zahtjevnim kantiranjima.
Izvedba u drvu ili aluminiju.
Moguća upotreba vakuumskih modula u različitim visinama za koje je rasterska tablica također prikladna.
Korištenje adapterskih jedinica.
Moguća konfiguracija zaustavljanja koju je dizajnirao kupac.

Prije više od 30 godina IMA Schelling izgradila je prvi centar za obradu u svijetu s jedinicom za kantove za obradu dijelova slobodnog oblika. Sve do danas IMA Schelling drži patente za ovu tehnologiju, koja se stalno povećava i dalje razvija.
90° lijepljenje unutarnjeg kuta.
Automatska jedinica za rubove s kontinuiranim varijabilnim kutnikom.
VT100/100 za lijepljenje kosih rubova na površinama do 45°.
PU-ljepljenje.
Rubni spremnik koji radi paralelno, do 24 puta (stacionarno do 36 puta).
Rubna kazeta za osjetljive materijale rubne trake (npr. furnir).
Pila za ukošenje, također sa senzorom ukošenja, na strani lijepljenja (štedi promjenu alata) za povećanje produktivnosti.

Rubni sustav visokih performansi dopušta proizvodnju slobodnog oblika dijelova bez šavova. Opcijska dostupnost kombiniranih jedinica u posljednjoj generaciji s jedinicom koja se može ručno postaviti za EVA ili PUR lijepljenje u samo jednoj jedinici.
— Istaknute tehnologije:
Kombinirana jedinica za EVA, PUR i laserske kantove.
Patentirana kontrola sudara za zaštitu od oštećenja.
Sve potrebne prilagodbe na jedinici su programski upravljane.
Zahvaljujući zoom optici s integriranim objektivom.
Laserska jedinica bez habanja.
Ručno zamjenjivi valjak za pritiskanje od 100 mm do 50 mm.
— Završetak:
Savršena završna obrada stvara savršene rezultate. Bilo da se radi o inovativnoj jedinici za završnu obradu s potpuno automatskim upravljanjem AEK (patent) s do 3 različita radijusa u jednoj jedinici ili zatvaranje i rezanje kutova.
— Ostala oprema:
Strojna oprema omogućuje idealnu integraciju proizvodnog stroja.
— Kantiranje:
Servo upravljani rubni spremnik s automatskom promjenom tipa pritiskom i automatska visina ruba.
Minimalan otpad od rezanja zahvaljujući servo upravljanju.
Optimalno praćenje kantova paralelno po želji rubni spremnik koji radi paralelno do 24 puta (stacionarno do 36 puta).
Otkrivanje preostale duljine u regulatoru.
— Rubna kazeta:
Rubna kaseta za nježnu obradu osjetljivih materijala za kantove.

VS 12 AUTOMATSKO SKLADIŠTE

Prostorni sustav za pohranjivanje snažan je način povećanja upotrebe pila za rezanje na mjeru uz uštedu dragocjenog vremena i skladišnog prostora. Tajna ove inovacije leži u potpuno projektiranoj i automatiziranoj organizaciji skladišnog sustava.

Ključ ove inovacije leži u potpuno projektiranoj i automatiziranoj organizaciji sustava za pohranu. Područje od 4 do 20 m širine i do 120 m duljine može se koristiti u cjelosti s hrpama visine do 2000 mm. Ubacivanje u/iz hrpe, premještanje i aktivnosti utovara obavljaju kolica koja reagiraju brzo, precizno i štede prostor. Kolica se kreću duž putnih greda i mosta iznad hrpe dasaka. Ukupna visina postrojenja iznosi samo 3.680 mm. Budući da stroj i sustav za skladištenje dolaze iz jednog izvora, čine savršenu integraciju rada. To uključuje jednostavan rad i visoku pouzdanost softvera i tehnologije.

Pohranjivanje se može provesti s adaptivnim strategijama prema redoslijedu kombinacija, kao što su – individualni poslovi, velike serije ili stalna izmjena narudžbi za proizvodnju.
Portalna kolica imaju dizalo sa škarama koje upravlja usisnu križnu glavu s pločom točno na hrpu. Škare su dvostruke i stoga posebno stabilne. Patentirani dvostruki dizajn škara u kombinaciji s podesivom usisnom križnom glavom omogućuje širok raspon dimenzije ploča koje treba opteretiti.
— Rotirajuće škare omogućuju pločama postavljanje čak i ispod nosača.
— Povećanje iskoristivosti prostora.
–Dizajn škara omogućuje okretanje u + 90° i – 90°.
— Minimalna orijentacija dimenzija osovine.
Vakuumska jedinica za podizanje ima osamnaest usisnih jedinica, od kojih su četiri kutne usisne jedinice, i može snažno uhvatiti ploče. Za manje dimenzije ploča moguće je opcijski odabrati do šest usisnih grupa. Ostaci do veličine 1250 x 330 mm mogu se sigurno rukovati. Kutne usisne jedinice dizajnirane su kao usisne pločice s mijehom i podignutih uglova za mogućnost odvajanja ploča.

— Stokovi prema vrsti: statično i dinamično
Za ploče koje su stalno potrebne, preporučuje se pohraniti ih “prema vrsti” i locirati u neposrednoj blizini pile. To omogućuje izravan pristup materijalu, bez dugotrajnog ponovnog slaganja i rezultira dugim vremenima ciklusa i brzim opterećenjem pile.
Strategija “prema vrsti / dinamici” ima smisla za ploče koje su privremeno u čestoj uporabi. Brzi pristup je osiguran. Vrlo fluktuirajuće količine često korištenog materijala zahtijevaju manje prostora za pohranu.
— Mješovite zalihe
Pohranjivanje mješovitih zaliha ima smisla za sve ostale slučajeve. Može se definirati više zona kao zone mješovitih zaliha. To znači da se veliki broj različitih ploča može slagati na manje mjesta. Skladište se može koristiti na iznimno fleksibilan način.
— Ručno upravljanje blok skladištenjem
Izvan područja skladišnog sustava, blok skladište je slobodno odredivo područje kojim se upravlja u kontroli skladišnog sustava. Ovo je posebno prikladno za često korištenje materijala koji se unose izravno u pilu i također za rijetko korištene materijale.
— Prilagođeno planiranje
Svaki prostorni skladišni sustav je planiran na bazi specifičnosti kupca. Kombinacije pila-skladištenje, povezivanje na razne koncepcije strojeva ili veze više dionica maksimalno iskorištenje raspoloživog prostora visoki proizvodni učinka.

IMA Schelling nudi izborne, individualne i prilagođene značajke koje doprinose značajnom povećanju performansi.
— Savršeno rukovanje tankim materijalima
Opcionalno, kutne usisne jedinice za tanke materijale mogu biti zasebno kontrolirane i opremljene držačima. Čisto odvajanje tankih ploča je osigurano.
— Materijal sa strukturiranim površinama
Materijali sa strukturiranim površinama postaju sve popularniji kod mnogih kupaca u industriji namještaja. Rukovanje Vakuumskom tehnologijom posebno predstavlja izazov. IMA Schelling također nudi odgovarajuće rješenje za to s posebnim vakuumskim čašicama za siguran transport ploča s teksturom površine.
— Kutije za laminat
Novorazvijeni sustav kaseta čini pohranu tankih laminata puno lakšom. Ovaj sistem štedi dragocjeni prostor za pohranu prostora i vrši transport laminatnih ploča znatno brže.
— Skladišni prostor iznad reza
Ako postojeći prostorni uvjeti ne dopuštaju drugo rješenje i postoji dovoljna visina dvorane, rješenje skladišnog prostora iznad reznice može se ciljati uz pomoć čelične konstrukcije skladišni prostor je pomaknut prema gore. Ova čelična konstrukcija štedi prostor budući da je to veća ušteda nego produljenje industrijska hala.

Pošaljite nam upit