Utičnice uz Digitel rješenja mogu izgledati dobro.

Brojni električni uređaji koje koristimo za rad i komunikaciju nose sa sobom mnoštvo kabela i potrebu za stalnim ili povremenim napajanjem.
Razvrstajmo kablove, sakrijmo ih s puta dok radimo, ali ipak negdje gdje ih lako možemo dohvatiti kad nam zatrebaju – ispod stola.
Svakodnevne su potrebe da trebamo napajati više malih uređaja, a pritom sigurnost staviti na prvo mjesto i osigurati veću učinkovitost radnog mjesta i lakše čišćenje.
Prekrasan dizajn čini da se osjećamo dobro. Pomaže nam da budemo učinkovitiji. Ima pozitivan učinak na našu cjelokupnu kvalitetu života. Zato uvijek biramo lijepe stvari ako možemo.
Dobar dizajn nije samo u tome da bude ugodan oku, već u jednostavnosti korištenja, sigurnosti i učinkovitosti.
Dizajn i tehnološka rješenja dosegla su točku u kojoj je ono što je nekada bio luksuz danas potreba, a sutra će postati neophodno.
Potrebna nam je energija dok radimo. Dovođenje energije u naše uređaje izvršavaju kabeli, koji uzrokuju nered, nesigurnost i sigurnosne probleme.
Digitel rješenja pomažu organiziranju Vašeg radnog prostora, skrivaju kablove i pružaju utičnice na dohvat ruke. Dobro organiziran radni prostor štedi vrijeme i osigurava pozitivnu energiju.

Upravljanje kabelima – Transporter kablova standard i spirala

Urednije je da kablovi koji od poda dolaze do stola budu obuhvaćeni, te da ne vise sa svih strana radne površine.
Kralježnice su praktičan način da uredite Vaš radni prostor i prikupite kablove na jednom mestu, gdje jednostavno možete da im priđete i zamjenite ih po potrebi. Kada su kablovi zaštićeni i Vi ste zaštićeni.
Pored crne ili sive koje se najčešće koriste, zahtjevi interijera su da kralježnica bude i bijele boje.  

Transporter kablova standard

Svrha ovog plastičnog kabela je rješenje za upravljanje i sigurno provođenje Vaših kabela od poda do radne površine. Zadovoljava i estetske i ergonomske zahtjeve. Dostupno u bijeloj (RAL 9010), sivoj (RAL 9006) i crnoj boji (RAL 9005).

Transporter kablova spirala

Pouzdano štiti Vaše kabele. Odgovara različitim visinama stolova, kao i stolovima podesive visine. Vrlo jednostavan za ugradnju, vrh je fiksiran na stol, kablovi su uvedeni, te je spušten do poda. Dostupno u bijeloj (RAL 9010), sivoj (RAL 9006) i crnoj boji (RAL 9005).

Korpa – Mrežni nosač kablova

Klasičan način smještanja i vođenja kablova je korpa ili mreža. Jednostavan pristup, postavljanje novog ili uklanjanje nepotrebnog kabla. U nju se mogu smjestiti i manji pomoćni uređaji, kao što su spliteri, ruteri i dr.

Nosač kablova – Carry

Najbolje mjesto za smještanje kablova u uredu je da budu priljubljeni tik ispod stola. Carry sa svojom aluminijskom din šinom i plastičnim opružnim držačima, koji se na nju na klik postavljaju, osigurava upravo to. Plastični držači se i bez šine mogu samostalno pričvrstiti vijkom za ploču stola s donje strane, ali šina drži pravac i omogućava i dodatnim utičnicama, kao što je Underdesk, da se na nju postave.

UnderDesk – Jednostavno idealan

UnderDesk možete koristiti kao robustan produžni kabal gdje god poželite, postavljenog slobodno u prostoru, u kadicu ispod rozetne u stolu ili pričvršćenog vijcima za bilo koju površinu. UnderDesk pruža dodatne utičnice za siguran razvod energije na više manjih potrošača dok kablovi nestaju iz vidokruga, a posebno s poda. Može biti samostalan ili se postaviti u kombinaciji s Carry. Veličina uređaja može varirati od 2 do 10 modula i može sadržavati sve vrste utičnica, brzih punjača i konektora, tako da možete napraviti kombinaciju po mjeri.

DeskUp – Bez bušenja, sječenja i bilo kakvih otvora na stolu

DeskUp je jednostavan za postavljanje, a još ga je lakše premjestiti na drugu poziciju jer ne zahtjeva upotrebu dodatnih alata i ne ostavlja tragove za sobom. Uređaj je prilagodljiv različitim okruženjima, što ga čini idealnim za uredske stolove, radne stolove ili situacije gde je potrebno da se postavi veliki broj uređaja u kratkom roku. Kao i kod ostalih uređaja, DeskUp dizajn odgovara estetskim zahtjevima okruženja, jer ne narušava harmoniju prostora, već postaje njezin sastavni dio, posebno u Open Space prostorima sa stolovima.

StandUp – Tamo gdje je potreban

Uloga StandUp-a je da nedostupne utičnice u zidu ili podu učini pristupačnijima, dovodeći ih na kablomet do Vašeg laptopa, mobilnog ili nekog drugog uređaja. Fleksibilan je uređaj koji možete postaviti gdje god da je potreban. Za razliku od produžnih kablova koju su nam ponekad potrebni, koji su često ružni i koji se najčešće nalaze na podu, gdje skupljaju prašinu, on se postavlja uspravno na komad namještaja i postaje sastavni dio prostora, osiguravajući dodatne utičnice nadohvat ruke. Lako se premješta s jednog na drugo mesto i jednako dobro se uklapa u stambeni i uredski ambijent. Dostupan u bijeloj i crnoj boji, s plastičnim poklopcem ili od nerđajućeg čelika.

Iris – Portal u svijet bez kablova

Iris je rozetna ili utičnica čiji poklopac grade leptirići u obliku blende, koji se okretanjem prstena šire ili skupljaju, prilagođavajući otvor u sredini potrebnoj veličini za prolaz kablova. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, Iris unosi ravnotežu u prostor, sprovodeći kablove s površine ispod stola, istovremeno dajući svoj pečat interijeru. Ljubitelji uređenja prostora i oni koji prate trendove, jednostavno će zavoljeti svijet “bez kablova”, ali i dati prednost uređenim nad slobodno rasutim kablovima. Iris zaista nudi minimum, sprovodi kablove ili dostavlja utičnice, na veoma elegantan način. Dostupnost u crnoj ili bijeloj boji, prsten od poliranog nerđajućeg čelika ili s pozlatom.

Source – Izvor dobre energije

Source može biti potpuno uklopljen u ravne površine, ukoliko je materijal u koji se ugrađuje kompaktan ili biti svega 2 mm iznad površine. Na raspolaganju su Vam potpuno crn, potpuno bijel ili Source površine od nerđajućeg čelika. Donosi utičnicu, dva punjača i dva komunikacijska konektora po izboru. Sve to Vam omogućava da istovremeno priključite laptop, punite dva mobilna telefona i podelite ekran preko HDMI veze. Pogodan je i za samostalna radna mjesta, za stolove za sastanke ili druga mjesta s malo slobodnog prostora na površini. Ugrađuje se u već pripremljen otvor ili uz jednostavnu intervenciju standardnim krunskim svrdlom prečnika 80 mm.

SourceCover – Zatvorite poklopac i uređaj će postati dekoracija na Vašem stolu

Sve što Vam treba staje u standardni kružni otvor prečnika 80 mm i to još s poklopcem čiji je radijus otvaranja 180 stupnjeva. Source Cover donosi utičnicu za napajanje laptopa ili drugog uređaja, dva USB punjača za punjenje baterija mobilnih uređaja i bilo koja dva po izboru komunikacijska (HDMI, RJ45, USB-C, USB-A) konektora za povezivanje s drugim uređajima u interijeru. Ukoliko pak konektori ili USB punjači nisu potrebni, SourceCover će sasvim lijepo izgledati i bez njih.
Boja rubnih zaobljenih plastičnih dijelova poklopca može biti crna ili bijela, boja aluminija je u završnoj obradi eloksaže grebanog nerđajućeg čelika, crne ili bijele boje – izbor kombinacije je uvijek na Vama.

PopUp – Utičnice koje iskaču kada su potrebne

Kada su van upotrebe, utičnice su u najpoželjnijem položaju – ispod površine. Kada zatrebaju, laganim pritiskom na zaobljeni kvadrat od nerđajućeg čelika, pojavljuju se dvije utičnice ili utičnica i brzi punjač. Idealan je za kuhinje, jer se u kompaktne materijale može ugraditi tako da bude u ravnini s površinom ploče ili u gornje viseće dijelove čime ostavlja radnu površinu slobodnom, dostavljajući neophodne utičnice nadohvat ruke.
Sama konstrukcija uređaja jamči da, čak i kada bi se veća količina tekućine prosula po uređaju, samo manji deo tekućine bi prošao vertikalno pored utičnica i izlio u donji prostor.

Frame – Jednostavno elegantan

Frame odiše elegancijom i klasom zahvaljujući utičnicama koje su ugrađene u ram od nerđajućeg čelika. Vanjska ivica rama je spuštena tako da bude nježna na dodir i da drugi predmeti mogu lako kliziti preko. U zavisnosti od raspoloživog prostora i Vaših potreba, uređaj može imati od 2 do 5 utičnica, a željenu kombinaciju komunikacijskih modula, utičnica i punjača birate Vi. Dostupan u crnoj ili bijeloj boji, Frame donosi osvježenje u prostor dajući mu potrebnu dozu ekskluzivnosti i luksuza.

SlimFrame – Debljina standardne kuhinjske ploče

Zauzima najmanje prostora iznad i ispod površine u koju se postavlja. Prema zahtjevu da dubina uređaja ne bude veća od 40 mm, dizajniran su SlimFrame i SlimCover. Pri tome je vođeno računa i da uvidni kabal ulazi sa strane tako da ne ugrožava slobodan prostor ispod. Bilo da se radi o dijelovima namještaja s elementima, noćnim ormarićima ili kuhinjskim otocima, pored slobodnog prostora na gornjoj površini, često je dragocjen i prostor ispod površine, a SlimFrame zauzima minimum tog prostora. Zahvaljujući maloj debljini, SlimFrame odgovara namještaju u hotelskim sobama, učionicama i čekaonicama, kao i na svim mejstima gdje je postavljanje drugih uređaja otežano.

SlimCover – Fiksiranje s prednje strane

Slim Cover ima poklopac koji zaklanja i štiti utičnice od vanjskih utjecaja. Pored zaštitne, poklopac ima i estetsku ulogu i s lakoćom se uklapa u prostor kada se utičnice ne koriste. Kretanje poklopca je 180 stupnjeva, tako da, kada je otvoren, leđima je u potpunosti oslonjen na površinu. Ono što Slim Cover izdvaja od većine drugih uređaja je njegova dubina svega 40mm, što znači da zauzima jako malo prostora ispod površine u koju se postavlja. Mali gabarit ga čini idealnim za brojna okruženja, te posebno na mjestima gdje ne biste mogli s lakoćom postaviti druge uređaje. Postavlja se s prednje strane, što ga izvaja od većine drugih uređaja.

FlipUp – Kada zahtjevate sve

Pritisnite i podignite poklopac, uključite se i onda lagano zatvorite. Zvuči jednostavno, baš zato što to i jest. Ideja je da utičnice uvijek budu ispod stola i da poklopac, u oba slučaja, kada je uređaj u upotrebi i kada nije, bude zatvoren. Ne samo da su utičnice ispod stola, pored kablova, već se pojavljuju samo kada su potrebne. Idealan je za uredske prostore, te također za viseće dijelove kuhinja.

Kompakt – 2u1 utičnice ispod i iznad stola

Osigurava dovoljan broj utičnica za uređaje koji su stalno priključeni, tako da i razvod svih njihovih kablova ostaje ispod stola. U istom uređaju su osigurane i utičnice za priključenje mobilnih uređaja iznad stola, koje su pod blagim nagibom okrenute ka korisniku i malo potopljene. Kompakt ima integriran GST18 konektor, radi lakšeg postavljanja i pakiranja. Može se postaviti i s donje i gornje strane stola, a ima i poklopac koji štiti utičnice s gornje strane od vanjskih utjecaja kada se ne koristi.

KompaktS – Maksimalno prilagođen Vama

Elegantan i pouzdan uređaj s poklopcem. Skoro u potpunosti je u ravnini sa stolom, a utičnice su pod blagim nagibom okrenute prema Vama, što pruža veću lakoću priključivanja mobilnih uređaja, bez nepotrebnog izvijanja da bi se utičnice dosegle. Princip je jednostavan, otvorite poklopac i priključite se. Poklopac uređaja ima funkciju zaštite utičnica od vanjskih utjecaja, prosutih tekućina i prašine, a ujedno je i odličan dekorativni detalj, nježan na dodir. Jednom kada se poklopac zatvori, potpuno se uklapa u radnu površinu, bez bilo kakvih ulegnuća ili vidljivih izbočina, čime radna površina ostaje ravna i slobodna za korištenje u druge svrhe.

WingsPremium – Dajte nova krila Vašem biznisu

Wings Premium nije samo predivna rozetna koja čini ukras, već značajno unaprjeđuje funkcionalne mogućnosti stola za sastanke. Rješenje je za stolove u salama za sastanke koje omogućava veliki broj i raznovrsnost utičnica za sve prisutne na sastanku, kojima se pristupa jednim potezom otvaranjem krilaca rozetne. Svi viškovi kablova sa stola mogu se gurnuti kroz otvor rozetne ispod, oslobađajući prostor za nesmetan rad. Pored grebanog nerđajućeg čelika, crne i bijele, samo mašta ograničava boju površine.

Pošaljite nam upit